Ook wel “valse saffraan” genoemd vanwege de gelijkaardige kleur van haar stampers met die van saffraan, wordt plantaardige saffloerolie verkregen door koude persing van de zaden van deze plant. Haar droge touch en talrijke cosmetische eigenschappen maken haar tot een onmisbare olie in de verzorgingsproducten van Siprès.
Bij Siprès gebruiken wij saffloer in onze natuurlijke cosmetica, geproduceerd in België, in de vorm van een vierge plantaardige olie van eerste koude persing.
Onze plantaardige saffloerolie wordt verkregen uit de eerste koude persing van de zaden van de plant, die ook wel ' valse saffraan' wordt genoemd vanwege de saffraankleurige saffloerstampers. De plant bezit een waaier aan cosmetische eigenschappen en de olie voelt droog aan op de huid, wat saffloer tot een onmisbare olie maakt in de verzorgingsproducten van Siprès.
Chez Siprès, nous utilisons le carthame dans nos cosmétiques naturels fabriqués en Belgique sous forme d'huile végétale vierge, de première pression à froid.
Eigenschappen
Voedend en lipidenaanvullend. Omdat plantaardige saffloerolie rijk is aan omega 6 en 9, helpt de olie om de huid en het haar gehydrateerd te houden.
Rijk aan antioxidanten. Saffloerolie gaat tekenen van veroudering tegen door het celherstel te stimuleren en de huidelasticiteit te bevorderen.
Aangezien de olie vitamine K en omega 3 bevat, staat ze erom bekend kalmerend te werken bij huidsoorten met neiging tot atopie, couperose, irritatie of roodheid.
Geschiedenis
Saffloer is een distelachtige plant met stekels die ook wel als 'verfdistel' bekendstaat, aangezien saffloer lange tijd gebruikt werd om gele of rode verf te maken. De Latijnse naam van de plant (Carthamus) is afgeleid van het Arabisch: 'kurthum' betekent namelijk verven. Meer recentelijk ontdekte men dat de olie uit de eetbare zaden van uitgebloeide saffloervruchten ook cosmetische waarde heeft, vooral voor droog en breekbaar haar.
Herkomst
De plantaardige saffloerolie van Siprès is afkomstig van Jeremy, die ze biologisch produceert in de Gers. Jeremy teelt er verschillende planten om er vervolgens op dezelfde boerderij plantaardige oliën van de eerste persing van te maken.
Extractie
Siprès saffloerolie wordt koud geperst om alle eigenschappen te behouden.
INCI
CARTHAMUS TINCTORIUS SEED OIL