Overslaan naar inhoud

De Franse etherische olie van gewone jeneverbes

Drainerend en zuiverend: de ideale etherische olie voor verzorgingen tegen imperfecties en vochtretentie.
11 juni 2024 in
Siprès
illustration génévrier commun

Een struikachtige of kruipende plant met een stekelig, groenblijvend bladerdek dat kleine blauwzwarte bessen produceert die bedekt zijn met een wasachtige laag. Hun distillatie levert een etherische olie op met houtachtige aroma’s.

Dit is dé etherische olie tegen vochtretentie bij uitstek. Ze is bijzonder geschikt voor huidtypes die gevoelig zijn voor imperfecties.

Bij Siprès gebruiken wij gewone jeneverbes in de vorm van etherische olie.

illustration génévrier commun

Dit is een bossige of kruipende struik met groenblijvende naalden die met blauwzwarte besjes met een wasachtig laagje bloeit. Na distillatie van de besjes krijg je een etherische olie met houtgeur. 

Die etherische olie werkt uitstekend tegen vochtophoping. 

Bij Siprès gebruiken we de gewone jeneverbes als etherische olie.         

Eigenschappen

Als diureticum stimuleert de etherische jeneverbesolie de vochtafdrijving. De olie is een geliefd ingrediënt in verzorgingsproducten tegen cellulitis en vochtophoping.

Antibacterieel en schimmelwerend. Jeneverbesolie zuivert en kalmeert probleemhuidjes (ook de hoofdhuid)​.

Geschiedenis

Zuurkool met jeneverbessen doet bij iedereen wel een belletje rinkelen. Je vindt de besjes in allerlei gerechten terug, omdat ze de vertering ondersteunen en tegelijkertijd smaak toevoegen. De botanische naam Juniperus stamt uit het Keltisch en betekent 'bittere struik'. Tot in de 19e eeuw verbrandde men jeneverbessen tijdens epidemieën, omdat ze ontsmettend werken. Jeneverbessen worden ook gebruikt om eau de vie, jenever of peket (de Waalse variant van jenever) te maken.

Herkosmt

De etherische olie van de gewone jeneverbes komt uit de omgeving van de Mont Ventoux in de Haute-Provence. De olie wordt biologisch (met Frans AB-label voor biologische landbouw en keurmerk van Nature & Progrès) gemaakt in een familiebedrijf dat al 5 generaties bestaat en sinds het einde van de jaren 70 biologisch werkt. Meerdere aromatische en medicinale planten worden er ter plaatse geteeld en gedistilleerd.

Extractie

De Siprès jeneverbesolie wordt ook ter plekke met stoom gedestilleerd, op de boerderij waar het wordt geproduceerd. Er is ongeveer 100 kg bessen nodig om 1,5 kg etherische olie te produceren.

INCI

JUNIPERUS COMMUNIS FRUIT OIL

⚠️ Etherische olie van gewone jeneverbes is een geconcentreerd actief bestanddeel. Afgeraden voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en jonge kinderen. Te gebruiken verdund in een plantaardige olie.


DE GEWONE JENEVERBES IN ONZE PRODUCTEN :  

Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.