Overslaan naar inhoud

De Franse plantaardige teunisbloemolie

Rijk aan gamma-linoleenzuur en vitamine E: een zeldzame, kalmerende en anti-age olie, ideaal voor gevoelige, droge of rijpe huidtypes.
14 juni 2024 in
Siprès
illustration onagre

Ook wel “avondsleutelbloem” genoemd: teunisbloem heeft de gele kleur van de sleutelbloem en opent zich bij het vallen van de avond. Het is een tweejarige plant: ze voltooit haar levenscyclus over twee jaar. Tijdens het eerste jaar ontwikkelt ze wortels, stengels en bladeren, en tijdens het tweede jaar bloeit ze overvloedig, produceert ze zaden en verwelkt ze.

Door het persen van de zaden van de teunisbloemplant verkrijgt men een olie met talrijke cosmetische eigenschappen.

Een teunisbloemolie van Franse oorsprong is zeldzaam, aangezien het grootste deel van de wereldproductie uit China afkomstig is.

Bij Siprès gebruiken wij teunisbloem in de vorm van een vierge plantaardige olie van eerste koude persing.

illustration onagre

Surnommée « primevère du soir », l’onagre a la couleur jaune de la primevère et s’ouvre à la tombée de la nuit. Il s'agit d'une plante bisannuelle : elle accomplit son cycle de vie sur 2 années. Elle développe racines, tiges et feuilles au cours de la première année puis au cours de la deuxième année, elle fleurit abondamment, produit des graines et fane.

La pression des graines de la plante d'onagre donne une huile aux nombreuses propriétés cosmétiques. 

L'huile d'onagre avec une origine française est un produit rare, la grande majorité de la production d’huile d’onagre venant en effet de Chine.

Chez Siprès, nous utilisons l'onagre sous forme d'huile végétale vierge, de première pression à froid.            

Eigenschappen

Regenererend dankzij haar rijkdom aan vitamine E en gamma-linoleenzuur: regelmatig gebruik van teunisbloemolie helpt huidveroudering te vertragen. Ze is een kostbaar anti-age ingrediënt voor rijpe en verslapte huidtypes die glans missen.

Ontstekingsremmend en kalmerend dankzij haar gehalte aan fytosterolen en omega 3: teunisbloemolie wordt gebruikt om kwetsbare huidtypes te verzachten, vooral huid die gevoelig is voor eczeem.

Voedend: ze helpt vochtverlies te beperken en de soepelheid van gedehydrateerde en futloze huidtypes te behouden.

Geschiedenies

Teunisbloem groeit sinds de 17e eeuw in het wild in Europa, bij voorkeur in kustgebieden. Ze is afkomstig uit Noord-Amerika, waar ze door inheemse volkeren werd gebruikt, hetzij als kompres met de bladeren om verwondingen te verzachten, hetzij als olie uit gemalen zaden om huiduitslag te behandelen. De therapeutische eigenschappen van teunisbloemolie voor de huid werden de afgelopen decennia in Europa herontdekt.

Herkomst

Teunisbloem wordt in Frankrijk geteeld volgens een duurzame landbouwmethode, op de kleine familiale boerderij van Daniel. De producent beschikt over een ambachtelijke pers waarmee hij op aanvraag zelf perst om de versheid van de olie te behouden. Hij verricht opmerkelijk en nauwkeurig werk om teunisbloemolie te produceren uit zaden die op zijn velden worden geoogst.

Extractie

De teunisbloemolie van Siprès wordt koud geperst om al haar eigenschappen te behouden.

INCI

OENOTHERA BIENNIS OIL

DE PLANTAARDIGE TEUNISBLOEMOLIE IN ONZE PRODUCTEN:

Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.