Waarom kiezen voor Siprès plantaardige oliën?

Bij Siprès gebruiken we uitsluitend koudgeperste plantaardige oliën, afkomstig van Franse en Belgische planten. 

Plantaardige oliën zijn zeer geschikt voor huidverzorging omdat ze diep doordringen. Ze helpen de kwaliteit van het intercellulaire cement van de huid te verbeteren, brengen evenwicht in de huid om het glans en elasticiteit te geven, behouden de hydratatie en voorkomen de vorming van rimpels.

100% NATUURLIJKE PLANTAARDIGE OLIËN

De oliën die in Siprès verzorgingsproducten worden gebruikt, zijn uitsluitend plantaardige oliën verkregen door koud persen van zaden, pitten of vruchten. Ze worden niet verdund en bevatten geen additieven of conserveermiddelen..

Het is belangrijk om plantaardige oliën (afkomstig van planten) te onderscheiden van minerale oliën (petrochemische derivaten).

Naast het feit dat minerale oliën een ecologische ramp veroorzaken (niet-biologisch afbreekbare ingrediënten met een hoge koolstofvoetafdruk), zijn ze ook schadelijk voor de gezondheid van de huid. Ze creëren de illusie van gehydrateerde huid door een afsluitende film te vormen en zo natuurlijk vochtverlies te beperken. In werkelijkheid verstoppen ze de poriën (wat leidt tot puistjes en mee-eters) en voeden ze de huid helemaal niet (het zijn inerte vetstoffen). Hun voordelen? Ze zijn goedkoop en stabiel. 

U kunt minerale oliën gemakkelijk herkennen in de ingrediëntenlijst van uw cosmetica. Ze worden vaak vermeld als een van de eerste ingrediënten en onder namen zoals paraffine liquidum, petrolatum, mineral oil, cera microcristallina, enz. Maak er een gewoonte van om naar de ingrediëntenlijst (INCI-lijst) van uw cosmetica en hygiëneproducten te kijken: de meeste gangbare cosmetica (van de eenvoudigste tot de meest luxe) bevatten minerale oliën. Als de naam van de olie echter in het Latijn is, betekent dit dat het een plantaardige olie is en geen chemisch bewerkt product. 

OLIËN DIE KOUDGEPERST ZIJN

Al onze plantaardige oliën zijn "koudgeperst", wat betekent dat ze worden verkregen door een mechanisch persproces zonder verhitting op hoge temperaturen.

Dit extractieproces is de enige garantie voor oliën die al hun kwaliteiten in essentiële vetzuren (Omega 3 en 6), niet-essentiële vetzuren (Omega 9) en onverzeepbaar (vitaminen, antioxidanten, enz.) hebben behouden. Het zijn dus oliën van uitzonderlijke kwaliteit.

In de meeste "massaproducten" cosmetica worden, als er plantaardige oliën worden gebruikt (het zijn meestal eerder minerale oliën - zie hieronder), de plantaardige oliën niet koudgeperst, maar heet geperst. Het proces van olie-extractie door verhitting op hoge temperatuur (met raffinage, toevoeging van oplosmiddelen en andere chemische behandelingen) zorgt voor betere opbrengsten en producten die neutraal zijn, zonder geur of kleur, een goede houdbaarheid hebben en dus zeer geschikt zijn voor de eisen van de massa-markt. De gebruikte temperaturen degraderen echter volledig de essentiële vetzuren en vitamines. Deze geraffineerde oliën verliezen dus een groot deel van hun cosmetische en voedende eigenschappen. Het is gemakkelijk te begrijpen dat deze bij warmte geperste oliën (ook wel "geraffineerde oliën" genoemd) veel minder interessant zijn voor de verzorging van uw huid.

LOKALE OLIËN, IN KORTE KETEN

De oliën van Siprès zijn ook de garantie voor plantaardige oliën die niet van de andere kant van de wereld komen. Ze zijn allemaal afkomstig van planten die worden geteeld en geperst in Frankrijk en België, door gepassioneerde landbouwers die werken op kleine biologische of duurzame boerderijen. 

Een lokale herkomst van grondstoffen voor een cosmetisch product is zo zeldzaam dat dit mag worden benadrukt . Ja, als je "made in France" of "made in Belgium" op je producten ziet staan, betekent dit niet noodzakelijk dat de ingrediënten lokaal zijn. In de meeste gevallen betekent dit eenvoudigweg dat het product in Frankrijk of België is geproduceerd, op basis van grondstoffen die van ver kunnen komen en waarvan we niets weten over de omstandigheden (vooral menselijke en ecologische) waarin ze zijn geproduceerd.

ONTDEK ANDERE ARTIKELS

Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.