Overslaan naar inhoud

Het Belgisch-Frans wortelmaceraat

Natuurlijke Bonne Mine: een maceraat rijk aan carotenoïden om de huid te laten stralen en voor te bereiden op de zon.
11 juni 2024 in
Siprès
illustration carotte

Alles van de wortel is bruikbaar! De wortel zelf, het loof en de zaden: alles wordt gebruikt in voeding of cosmetica.

Bij Siprès gebruiken wij wortel in de vorm van een maceraat en een etherische olie. Voor het maceraat worden de wortels gemacereerd in zonnebloemolie om een olieachtig wortelmacerraat te verkrijgen.

illustration carotte

Alles is goed in de wortel! De wortels, het loof, de zaden: alles wordt als voeding of cosmetica gebruikt. 

Voor cosmetica worden de wortels gemacereerd in zonnebloemolie tot worteloliemaceraat. De zaden worden gedistilleerd tot hydrolaat en etherische olie. 

Bij Siprès gebruiken we wortel als maceraat enetherische olie.    

Eigenschappen

Healthy Bonne Mine: dankzij haar rijkdom aan carotenoïden en provitamine A geeft wortelmacerraat opnieuw uitstraling aan doffe en vermoeide huidtypes en helpt het de huid visueel voor te bereiden op blootstelling aan de zon door de glow van de teint te versterken.

Antioxidant en versoepelend: wortelmacerraat helpt de glow en soepelheid van de huid te behouden dankzij zijn natuurlijke antioxidanten en ondersteunt de huid bij het behouden van een goede hydratatie.

Eigenschappen

De wortel werd in de 10e eeuw gedomesticeerd in Iran, maar was toen nog paars of geel. De oranje wortel kreeg voet aan de grond na een andere domesticatie (in de 17e eeuw in Holland) en bevat bètacaroteen.

Geschiedenis

De wortel werd in de 10e eeuw gedomesticeerd in Iran, maar toen ging het om een paarse of gele wortel. De oranje geteelde wortel ontstond uit een andere domesticatie in de 17e eeuw in Nederland en bevat bèta-caroteen.

Extractie

Het wortelmacerat wordt gemaakt door onze producent, die na het oogsten van de wortels zorgt voor een zonne-maceratie in Franse biologische oleïsche zonnebloemolie. 

INCI

 HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, DAUCUS CAROTA SATIVA ROOT EXTRACT


HET WORTELMACERAAT IN ONZE PRODUCTEN:

Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.