Onderhoud van wit linnen op natuurlijke wijze

dankzij natriumpercarbonaat

Het "magische" product voor het onderhoud van witte was is natriumpercarbonaatpoeder (vaste zuurstofbleek).


Als u naar de ingrediënten van "speciale witte" vlekkenpoeders kijkt die in de supermarkt te vinden zijn, zult u zien dat ze voor meer dan 95% uit natriumpercarbonaat bestaan. In de laatste procenten vindt u verschillende chemicaliën: parfum, een activator en meestal optische witmakers (dat wil zeggen een chemische blauwe kleur die de illusie van "witter dan wit" wasgoed geeft).

Let op, natriumpercarbonaat moet niet worden gebruikt voor wol en zijde.

ONDERHOUD VAN WITTE WAS

Voor dagelijks onderhoud van witte was, voeg een eetlepel natriumpercarbonaat toe aan de trommel of het wasmiddelbakje, samen met uw wasmiddel, wanneer u een "witte" was draait.



U kunt ook een "speciaal voor witte was" waspoeder bereiden: zie het recept


Merk op dat natriumpercarbonaat pas actief is vanaf 40°C en het beste werkt vanaf 60°C.

VLEKKEN VERWIJDEREN EN WIT HERSTELLEN

Als u kledingstukken of huishoudelijk linnen heeft dat een beetje grauw of vergeeld is, dat grondig gereinigd moet worden of enkele vlekken heeft, volg dan deze procedure: in een bak (of een bad als er veel stof is), giet heet water en voeg natriumpercarbonaat toe (een theelepel (5 g) per liter water). Laat 1 tot 2 uur weken (daarna is het natriumpercarbonaat niet meer actief) en was het kledingstuk vervolgens in de machine.

Voorbeelden van kledingstukken en beddengoed die ik heb kunnen "redden" met behulp van natriumpercarbonaat: een crèmekleurig T-shirt waarop rode wijn gemorst was, babybody's met ontlastingvlekken, make-up remover doekjes, witte stoffen sneakers, lichte beige bankhoezen, crèmekleurige kussenhoezen.

ONTDEK ANDERE ARTIKELS

Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.