Wasgoed dat natuurlijk lekker ruikt

recept voor zelfgemaakte "Febreze"

Wanneer we overstappen op natuurlijke wasmiddelen, kan het soms moeilijk zijn om te wennen aan wasgoed dat 'niet lekker ruikt'. In werkelijkheid ruiken de kleren gewoon naar frisheid. Dit is echter helemaal anders dan de sterke synthetische geuren die je vindt in gewone wasmiddelen en wasverzachters. 


Het is eigenlijk gewoon een kwestie van gewenning. Toen we samen gingen wonen met Guillaume en zijn kleren dus werden gewassen met 'zelfgemaakt' wasmiddel, klaagde hij een paar weken lang dat zijn kleren 'niet lekker roken'. En toen raakte hij eraan gewend ;-) 


Ik leg hieronder uit waarom ik geen etherische olie in mijn zelfgemaakte wasmiddelrecepten doe, maar ik geef u twee kleine trucjes als u uw wasgoed wilt parfumeren.

GEEN ETHERISCHE OLIE IN HET ZELFGEMAAKTE WASMIDDEL


Ik voeg geen etherische olie toe aan het wasmiddel Ten eerste gaan de eigenschappen van etherische oliën verloren bij warmte. Ten tweede lossen ze niet op in water en zullen ze grotendeels met het spoelwater wegspoelen. Het heeft dus niet veel zin om ze in uw wasmiddel te doen, vooral als u denkt aan hun prijs en de hoeveelheid planten die nodig is om ze te produceren.


Natriumcarbonaat en zuiveringszout zijn voldoende om uw wasgoed te desinfecteren en te ontgeuren. Van de geur die etherische oliën afgeven is bijna niets meer over als uw machine klaar is.

RECEPT VOOR ZELFGEMAAKTE FEBREZE

Dit recept is ideaal als je je wasgoed aan de lucht droogt.

Ingrediënten & benodigheden

  • 2 ml etherische olie van lavendel
  • 8 ml labrasol (uitwendig dispergeermiddel)
  • 500 ml water
  • een bruine sprayflacon

Recept

Giet de etherische olie en de labrasol in de fles. Voeg het water toe en schud goed. Label de fles. 

Gebruik 

Spray het nog vochtige wasgoed in wanneer je het ophangt om aan de lucht te drogen. 

TIP VOOR ALS JE WASGOED IN DE DROGER DROOGT

Als u een elektrische droger gebruikt, kunt u eenvoudig enkele druppels etherische olie van lavandel op een stoffen zakdoek doen en deze samen met de rest van het wasgoed in de trommel leggen; het zal al je kleren parfumeren.

Dit is de truc die ik gebruik wanneer ik sportkleding droog. Lavandel heeft ook antibacteriële eigenschappen.

ONTDEK ANDERE ARTIKELS

Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.