De 5 principes van mijn 100% natuurlijke haarverzorgingsroutine

Toen ik overstapte naar natuurlijkere producten, zag ik de meest indrukwekkende resultaten op het gebied van mijn haar. Ik had fijn haar dat snel vet werd. Ik waste het om de twee dagen en moest het op de tweede dag al vastbinden omdat het geen volume meer had. Vandaag kan ik mijn haar 3-4 dagen achter elkaar laten zonder het te verbergen. Ik was het nu twee keer per week. Ik heb nu volume in mijn haar dat ik gedurende 15 jaar nooit heb gehad toen ik "volume-shampoos" gebruikte.


Eerlijk gezegd is het niet zo eenvoudig om over te schakelen naar een natuurlijke haarverzorgingsroutine, vooral om twee redenen.


Allereerst moet u wennen aan het feit dat uw haar zijn ware aard terugkrijgt. Na bevrijd te zijn van synthetische stoffen die een valse indruk gaven van glanzend gezond haar, zal het even duren voordat ze 'tot leven komen'  ✨ Begin met het knippen van de punten indien nodig.


Ten tweede moet je de juiste natuurlijke shampoo vinden. Mijn eerste poging met natuurlijke shampoo, een paar jaar geleden, was een ramp. Ik had een "vaste shampoo" gekocht in een zeepwinkel in Brussel. Resultaat: plakkerig haar, roos (terwijl ik dat nog nooit in mijn leven had gehad), jeuk... Ik begreep later dat het eigenlijk een koude verzeepte zeep was die werd verkocht als een "vaste shampoo" en dat het geen echte vaste shampoo was. Let ook op het type oppervlakte-actieve stof dat in de shampoo wordt gebruikt om je hoofdhuid niet te irriteren.

1. 1. WEG MET SILICONE, MINERALE OLIËN EN IRRITEREND OPPERVLAKTE-ACTIEVE STOFFEN:

Siliconen vormen een film aan het oppervlakte van de haarvezel en geven de indruk van glanzend en gezond haar, maar het is slechts een "cosmetische" illusie. In werkelijkheid wordt het haar verstikt, beschadigd en verzwaard. Oppervlakte-actieve stoffen zoals natriumlaurethsulfaat of natriumlaurylsulfaat zorgen voor een overvloedig en romig schuim, maar ze zijn irriterend voor de hoofdhuid en de haarvezel. Een geïrriteerde hoofdhuid zal meer talg produceren om zichzelf te beschermen. Dit leidt tot het vicieuze cirkel van snel vettig haar, wat vaak resulteert in frequenter wassen en het probleem verergert. Minerale oliën zijn synthetische inerte stoffen die geen voedingsstoffen aan je haar toevoegen en niet goed zijn voor het milieu.

2. BORSTEL UW HAAR ZONDER HET TE BESCHADIGEN

Borstel uw haar vanaf de punten en werk naar de wortels toe. Vermijd direct vanaf de wortels te beginnen en uw haar helemaal naar beneden te borstelen, want u riskeert knopen langs de hele haarvezel te laten vallen en het te verzwakken. 

Als het erg verward is, raad ik aan een borstel met wildzwijnenharen of een kam met brede tanden te gebruiken. Hiermee kunt u het ontwarren zonder alles eruit te trekken, zelfs als het heel fijn is. 

Borstel uw haar voor het slapengaan om stof te verwijderen, de natuurlijke oliën gelijkmatig over uw haar te verdelen en het te ontwarren. Ontwar ook droog haar voordat u het wast.

3. ADOPTEER HAAROLIËN

De sleutel tot het verkrijgen van echt glanzend en gezond haar is het diep voeden ervan.

De Siprès Oleo-Haarverzorgingen zijn samengesteld uit lokale oliën van eerste koude persing, niet verhit of bewerkt met chemicaliën zoals oplosmiddelen. ​ 

Het doel is niet om uw haar in een emmer olie te dopen, maar om het te voeden met een paar pompjes van je Haarolie. Dit verzorgingsproduct voedt de haarvezel en balanceert de hoofdhuid.

4. WAS UW HAAR VOORZICHTIG

Een andere sleutelstap in een natuurlijke haarverzorgingsroutine is het vermijden van shampoos die siliconen en irriterende oppervlakte-actieve stoffen bevatten.. 

Ik ben al enkele jaren overgestapt op vaste shampoo. Dit heeft echt geholpen om mijn talgproductie te reguleren en het wassen van mijn haar uit te stellen.

Je démêle toujours mes cheveux avant de les laver. Je les mouille ensuite et applique le shampoing en le frottant sur le cuir chevelu. Nul besoin de frotter le shampoing solide sur le crâne pendant plusieurs minutes, vous risquez d’irriter votre cuir chevelu. Je fais ensuite descendre la mousse sur les longueurs. Il n'est pas utile de frotter le shampoing sur les longueurs. Faites aussi attention à ne pas abimer vos cheveux en les tournant dans tous les sens en les lavant.

5. UW HAAR LATEN DROGEN AAN DE LUCHT

Ik kam mijn natte haar met een kam met brede tanden om het niet te beschadigen (nat haar is kwetsbaarder omdat het poreus is). Het wordt aanbevolen om vanaf de punten naar boven te kammen.

Behoudens uitzonderingen laat ik mijn haar aan de lucht drogen om het niet uit te drogen met warmte. Als ik haast heb, gebruik ik nu een verwarmde borstel in plaats van een gewone föhn. Dit stelt me in staat om het snel te drogen zonder dat het alle kanten op gaat, en tegelijkertijd een beetje styling te doen. Als u nog steeds een fan bent van de föhn, is naar mijn mening de enige manier om het daarna zonder al te veel schade te ontwarren met een borstel met wildzwijnenharen.


ONTDEK ANDERE ARTIKELEN

Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.