De essentiële benodigdheden voor natuurlijke babyverzorging

Toen ik me begon te verdiepen in de samenstelling van cosmetica, merkte ik al snel op dat het niet omdat een product in de apotheek of drogisterij wordt verkocht,dat de samenstelling "clean" is. Met "compo clean" bedoel ik een product dat 100% van natuurlijke oorsprong is, zonder ingrediënten afkomstig van de petrochemie, zonder irriterende oppervlakte-actieve stoffen, zonder controversiële conserveermiddelen (zoals fenoxyethanol, parabenen, ...), zonder alcohol, zonder mogelijk allergene geuren, zonder ingrediënten waarvan wordt vermoed dat ze hormoonverstorende stoffen zijn. 

De huid van baby's is bijzonder kwetsbaar en gevoelig. Hun hydrolipidelaag is nog niet sterk ontwikkeld. "Less is more" is echt het motto als het gaat om de hygiënische verzorging van baby's.

LUIERWISSEL

Er zijn verschillende opties, afhankelijk van uw beschikbaarheid van water bij de commode. U kunt gewoon water gebruiken (met een beetje neutrale zeep bij ontlasting) of een liniment voor de luierwissel.

k gebruik persoonlijk liniment voor de luierwissel van mijn baby omdat we geen mogelijkheid hebben om de commode in de badkamer te plaatsen. Ik vind ook dat het zachtjes de ontlasting verwijdert en een beschermend vetlaagje achterlaat.I

Merk echter op dat liniment geen oppervlakte-actieve stof (geen zeep) bevat en daarom niet strikt reinigt. Het is nog steeds belangrijk om de billen van de baby dagelijks met een beetje zeep schoon te maken, tijdens het bad of tijdens zijn kleine avondtoilet.

Als u voor zeep kiest, maak dan een wasbaar babydoekje nat en giet er een beetje vloeibare neutrale Marseille-zeep op. Als u voor liniment kiest, giet dan het equivalent van één of twee pompen op een wasbaar babydoekje. Ik verzamel alle doekjes in een wasnet en was ze dan met ander wasgoed zoals handdoeken, badmatten en lakens.

HET BAD

Een met koude verzeepte zeep of neutrale Marseille-zeep is ideaal om het lichaam en de haren van de baby te reinigen. Vermijd irriterende oppervlakte-actieve stoffen en parfums op zijn kwetsbare huid.

Na het bad, voor een moment van gezelligheid en om eventuele roodheid, irritaties, droogheid te kalmeren, geef ik mijn baby een massage met Franse Calendula Lichaamsolie of Baby & Borst Verzorgingsolie.  

HET GEZICHT

Om de ogen te reinigen, de gezichtshuid te kalmeren en de pH in evenwicht te brengen, spray ik wat Franse Lavendelwater op een wasbare reinigingsdoekje. Veeg gewoon het gezicht af om voorzichtig te reinigen.


DÉCOUVREZ D'AUTRES ARTICLES


Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.